Vad är Crossfit

Crossfit - en förklaring

Dagens WOD är ett pass som är till för alla, oavsett erfarenhet och nivå. Passet leds alltid av en coach, och varje pass har max 14 deltagare för maximal coachning. Det är 60 minuter långt. I och med att alla våra nya medlemmar har gått igenom en OnRamp-process så kommer kvaliteten vara hög på passet, och alla kommer få tid och hjälp av coachen. 

Variationen är viktig hos oss, samtidigt som är viktigt att repetera vissa saker för att känna framsteg. I varje pass ingår en uppvärmning, en eller flera styrkedelar, och en konditionsdel. Det finns alltid en tanke med varje pass. Vi följer ofta olika progressioner för att medlemmar ska kunna se och känna framsteg i vissa moment. Var sjätte vecka har vi en testvecka där vi mäter olika delar inom träningen, för att se framsteg eller om mer jobb behövs på vissa specifika områden. Varje medlem har tillgång till en “fitness-profil” där man enkelt kan följa sin egen utveckling. 

Styrkedelen kan vara basövningar som marklyft, benböj eller pressar, men det kan också vara lite mer tekniska övningar som de olympiska lyften. Vi sätter alltid rätt rörelse framför vikt, så oavsett om man är ny kan man alltid göra samma sak som alla andra. Konditionsdelen är ibland kort, och ibland lång. Det beror på vilken fas i träningen vi är i, och vilken veckodag det är. 

Målet med programmeringen hos oss är att man ska kunna träna måndag till fredag utan att träna sönder sig själv. Det finns som sagt en tanke med varje pass. Finns det ingen tanke så tränar man i blindo vilket leder till skador och utebliven utveckling. Vi brukar säga att “alla kan göra någon trött, men alla kan inte göra någon bättre”.  Variationen är som sagt viktig, det är en del som är bra med CrossFit. Du ställs inför nya utmaningar varje dag, oavsett om det är ett olympiskt lyft eller en teknisk övning i en WOD.

All träning skrivs av Marcus Johansson och det har hittills gått framåt med stormsteg. Våra medlemmar gör framsteg hela tiden, samtidigt som de har roligt när de tränar.

Vi rekommenderar våra pass till alla som tycker om att träna och vill ha roligt samtidigt som man gör det! Det är väldigt roligt och givande att träna i grupp. 

Det finns många olika tider att välja mellan. Morgonpass, lunchpass och eftermiddags/kvällspass.

Även om våra pass är väldigt bra så finns det de som behöver mer hjälp än så. Då rekommenderar vi alltid personlig träning med någon av våra coacher. Vi har olika lösningar där allt anpassas 100% efter varje individs mål. Självklart kan man kombinera våra gruppass med personlig träning.

Rulla till toppen

FYLL I FORMULÄRET FÖR ATT

SÄTTA IGÅNG!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!